اهواز می‌تواند شهر جهانی میناکاری شود/ لزوم توجه به بسته‌بندی محصولات صنایع‌دستی

مدیرکل امور مجلس سازمان جهاد دانشگاهی کشور، معرفی اهواز به عنوان شهر ملی مینای صُبی را اقدام ارزشمندی عنوان کرد و گفت: این ظرفیت وجود دارد که اهواز به شهر جهانی صنایع‌دستی در این رشته هم تبدیل شود.

به‌گزارش میراث‌آریا، محمدامین صالحی‌نژاد ۲۶ آبان‌ماه ۱۴۰۳ در بازدید از غرفه خوزستان در سی‌وهفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران اظهار کرد: حضور خوزستان در این رویداد ملی، حضور پررنگ و موفقی است و صنعتگران این استان نیز محصولات خود را به خوبی در این نمایشگاه ارائه داده‌اند.

مدیرکل امور مجلس سازمان جهاد دانشگاهی کشور ادامه داد: باوجود این، باتوجه به ظرفیت‌های بسیار زیاد استان خوزستان، معتقدم می‌توان بسیار باشکوه تر نیز در این نمایشگاه حاضر شد، زیرا نمایشگاه ملی صنایع‌دستی فضایی است که صنعتگران می‌توانند محصولات خود را عرضه کنند؛ به همین دلیل لازم است حضور در این نمایشگاه تا حد امکان پررنگ‌تر باشد.

او با اشاره به این‌که غرفه خوزستان در نمایشگاه تهران طراحی خوبی دارد و به خوبی به ظرفیت‌های صنایع‌دستی شهرستان‌های استان نیز اشاره شده است افزود: معرفی اهواز به عنوان شهر ملی مینا نیز اقدام ارزشمندی است و این ظرفیت وجود دارد که به شهر جهانی هم تبدیل شود. دیگر محصولات خوزستان مانند کپو و جاجیم نیز بسیار ظرفیت معرفی دارند و لازم است در زمینه بسته‌بندی این محصولات به ویژه در چنین نمایشگاه‌هایی توجه بیشتری شود.

صالحی‌نژاد با بیان این‌که خوزستان با دارا بودن پنج اثر ثبت‌جهانی و تعداد زیادی آثار ثبت‌ملی، از ظرفیت‌های فراوانی در حوزه گردشگری برخوردار است گفت: بنده در این استان تجربه زیسته داشته‌ام و براین اساس تأکید می‌کنم که خوزستان در مقایسه با بسیاری دیگر از استان‌های کشور، از ظرفیت‌های گردشگری بیشتری برخوردار است که می تواند موجب تقویت اقتصاد گردشگری در این استان شود.

او تصریح کرد: خوزستان دارای ظرفیت‌های متعدد صنایع‌دستی و گردشگری در شمال و جنوب استان است و به نوعی می‌توان گفت همه شهرستان‌های این استان دارای جاذبه‌هایی منحصر به فرد هستند؛ از سوی دیگر خوزستان، استانی چهارفصل است و حتی در تابستان‌های گرم نیز می‌توان برای مناطقی از این استان برنامه‌های گردشگری آبی تدارک دید

ضرورت بازطراحی هویت گردشگری خوزستان، مبتنی بر مطالعات علمی

مدیرکل امور مجلس سازمان جهاد دانشگاهی کشور عنوان کرد: نکته‌ای که وجود دارد این است که برای استفاده از ظرفیت‌های گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان، ابتدا لازم است مطالعات دقیقی در این زمینه‌ها به انجام برسد.

او اضافه کرد: شناسایی دقیق ظرفیت‌های تاریخی، فرهنگی، صنایع‌دستی و طبیعی استان به جذب گردشگران کمک می‌کند و با شناخت دقیق این ظرفیت‌ها می‌توان در زمینه توسعه زیرساخت‌ها برنامه‌ریزی بهتری داشت.

صالحی‌نژاد، طراحی استراتژی‌های مؤثر برای معرفی جاذبه‌های گردشگری را از دیگر نیازهایی دانست که باید از دل مطالعات دقیق بیرون بیاید و در این‌خصوص گفت: استان خوزستان جاذبه‌های بسیاری دارد که حتی افراد ساکن این استان نیز از آن بی‌خبر هستند و برای معرفی این جاذبه‌ها به گردشگران داخلی و خارجی، لازم است مطالعات دقیقی انجام شود. مطالعات علمی می‌تواند به توسعه پایدار گردشگری کمک کند؛ به طوری که ضمن حفاظت از منابع و آثار طبیعی و تاریخی، معیشت جامعه محلی نیز بهبود یابد؛ ضمن این‌که ایجاد فرصت‌های جدید برای سرمایه‌گذاری و اشتغال‌زایی با شناسایی نیازمندی‌های بازار گردشگری و زیرساخت‌های مورد نیاز نیز از دیگر مزایای انجام مطالعات علمی در حوزه گردشگری است.

او بیان کرد: پژوهشکده گردشگری سازمان جهاد دانشگاهی که بزرگترین و فعال‌ترین پژوهشکده کشور در این حوزه است، می‌تواند در این زمینه به استان خوزستان کمک کند و زمینه انجام مطالعات گردشگری در این استان را فراهم کند و سند جامع گردشگری استان خوزستان را بر اساس شرایط امروز و نیاز جامعه، تدوین کند.

مدیرکل امور مجلس سازمان جهاد دانشگاهی افزود: تحلیل و مطالعات بازار شامل شناسایی نیازها و رفتار گردشگران بالقوه، برنامه‌ریزی و توسعه زیرساخت‌ها شامل ارائه راه‌حل‌هایی برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری نظیر حمل و نقل، محل اقامت و موارد مشابه، آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی شامل برگزاری دوره‌های آموزشی برای راهنمایان گردشگری و سایر دست‌اندرکاران این حوزه و همچنین برنامه‌ریزی برای معرفی جاذبه‌ها و کمک به ایجاد یک هویت گردشگری خاص برای استان خوزستان و طراحی کمپین‌های تبلیغاتی از جمله مواردی است که پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی می‌تواند مؤثر واقع شود.

او اظهار کرد: هویت گردشگری با شکل‌دهی به تصویر ذهنی از مقصد، تأثیر بسیاری بر جذب گردشگران دارد؛ به همین دلیل، شناخت و توسعه این هویت با پیش زمینه مطالعاتی، از اهمیت بالایی برخوردار است.

صالحی‌نژاد خاطرنشان کرد: پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی که در مشهد مستقر است، رویکرد ملی دارد و در حال حاضر با دارا بودن سه گروه پژوهشی شامل گروه جامعه‌شناسی گردشگری، گروه مدیریت و برنامه‌ریزی گردشگری و گروه اقتصاد گردشگری و همچنین یک مرکز خدمات تخصصی گردشگری، آمادگی دارد همچون استان‌های دیگر کشور که از ظرفیت‌های این پژوهشکده به خوبی استفاده کرده‌اند، به استان خوزستان نیز کمک کرده و زمینه انجام مطالعاتی جامع با هدف توسعه گردشگری این استان را فراهم کند.

انتهای پیام/

کد خبر 1403082701932
دبیر مریم قربانی‌نیا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha